BIBLIOGRAPHIE
Bilmen, Ömer Nasuhi, Büyük İslam İlmihali, Ankara: Akçağ Yayınları, 2004.
Boran, Mustafa, Yiyecek ve İçeceklerimizde Helal-Haram Ölçüleri, İstanbul: Ravza Yayınları, 2019.
Çalış, Halit, “Zarûret”, TDV İslâm Ansiklopedisi, v. 44, p. 141-144.
Din İşleri Yüksek Kurulu, Fetvalar, Ankara: Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları, 2015, 3. Édition.
Din İşleri Yüksek Kurulu, Tıp ve Sağlıkla İlgili Fetvalar, Ankara: Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları, 2020.
Duman, Soner, Günümüz Fıkıh Problemleri, İstanbul: Beka Yayıncılık, 2018.
Güman, Osman ve Duman, Soner (Ed.), Fıkıh Konusunda Bilinmesi Gereken 88 Soru, İstanbul: Beyan Yayınları, 2019.
Heyet, İlmihal II (İslam ve Toplum), Ankara: Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları, 2004.
Heyet, Hadislerle İslam, Ankara: Diyanet İşleri Başkanlığı, 2014, 7 volumes.
Heyet, Kur’an Yolu: Türkçe Meal ve Tefsir, Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları, Ankara 2012, 5 volumes.
Kahraman, Abdullah, “Gıda Ürünlerinde Helâl ve Haramı Belirleme Yöntemi”, Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 16 (1), 2012, p. 458-478.
Karadâvî, Yusuf, İslam’da Helal ve Haram, trad. Ramazan Nazlı, İstanbul: Hilal Yayınları, 2018.
Karaman, Hayrettin, Günlük Hayatımızda Helaller ve Haramlar, İstanbul: İz Yayıncılık, 2000, 10. Impression.
Koca, Ferhat, “Harâm”, TDV İslâm Ansiklopedisi, v. 16, p. 97-104.
Koca, Ferhat, “Helâl”, TDV İslâm Ansiklopedisi, v. 17, s. 173-178.
Nevevi, Ebû Zekeriya, Riyâzü’s-sâlihîn: Peygamberimizden Hayat Ölçüleri, çeviri ve şerh: M. Yaşar Kandemir ve dğr., İstanbul: Erkam Yayınları, 2000, 8 volumes.
Okur, Kaşif Hamdi, Güncel Konularla İlm-i Hal, Ankara: Anadolu Ay Yayınları, 2019.
Şentürk, Lütfi ve Yazıcı, Seyfettin, İslam İlmihali, Ankara: Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları, 2019, 34. Impression.
Telkenaroğlu, M. Rahmi, İslam İbadet Esasları: Muhtasar İlmihal, İstanbul: Beyan Yayınları, 2018.
Uludağ, Süleyman, İslam’da Emir ve Yasakların Hikmeti, İstanbul: Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları, 2007.
Yaran, Rahmi, “İhtiyaç”, TDV İslâm Ansiklopedisi, v. 21, p. 573-574.
32